jún
28

Výtvarné súťaže organizované HZOS vo Vranove nad Topľou

farebny tyzden miniZáver školského roka priniesol aj vyhodnotenie súťaží pod záštitou Hornozemplínskeho osvetového strediska vo Vranove nad Topľou. Ako dokážu deti popustiť uzdu svojim myšlienkam a vytvoriť zaujímavý obraz o tajuplnom vesmíre, sme sa dozvedeli z prác žiakov zapojených do výtvarnej súťaže „Vesmír očami detí.” Každoročne ju vyhlasuje Slovenská ústredná hvezdáreň v Hurbanove v spolupráci s hvezdárňami, okresnými astronomickými kabinetmi, centrami voľného času a regionálnymi osvetovými strediskami.
V 38. ročníku nechýbali ani pekné diela našich žiakov: práca Michaela Činčeru (1. D) pod vedením Mgr. M. Šofrankovej a práca Eriky Mattovej (6. A), žiačky p. uč. M. Borošovej, porota vybrala medzi tie najlepšie, ktoré postúpili z regionálneho do celoslovenského kola v Hurbanove.

 

Nadaní umelci mali tiež možnosť prezentovať svoj talent v 31. ročníku okresnej súťaže detskej výtvarnej tvorby „Detský výtvarný Vranov“, kde sa medzi víťazmi opätovne nestratili ani reprezentanti našej školy: v II. kategórii (9-12 rokov) Elena Laktičová (4. B), žiačka p. uč. D. Hrehovej, priestorová práca Zuzany Štofovej (4. D), ktorú pripravovala p. uč. I. Lompartová a žiačka p. uč. M. Borošovej, Laura Mandulová (9. C), ktorá získala cenu riaditeľky HZOS.
Všetci ocenení si osobne prevzali diplom a odmenu z rúk pani riaditeľky HZOS Mgr. Martiny Jurčovej.
Srdečne blahoželáme!

  • IMG_4097
  • IMG_4099
  • IMG_4101
  • IMG_4103
  • IMG_4106
  • IMG_4107