feb
05

Divadelné predstavenia v anglickom jazyku

lastwishNašim žiakom ponúkame zážitkové učenie v rôznych formách, a preto sme sa rozhodli spestriť vyučovanie anglického jazyka návštevou divadelného predstavenia, ktoré je koncipované ako učebná pomôcka.
2. februára v Dome Kultúry bola pre mladších žiakov 5. - 6. ročníka pripravená činoherná anglicko-slovenská rozprávka o lenivej koze „Lazy goat“. Lenivú kozu zvieratká vyhnali z farmy. Rozhodla sa preto usadiť v lese v domčeku líšky. Nešťastná líška hľadala pomoc u obyvateľov lesa. Nakoniec jej pomohol malý, ale odvážny ježko. Nie vždy rozhoduje fyzický zjav a sila.
Starší žiaci 7. - 9. ročníka si pozreli predstavenie Last Wish – posledné želanie. Táto anglicko-slovensko-česká divadelná inscenácia bola inšpirovaná rozprávkou Jána Wericha – Kráľ mal troch synov. Za pánom Kingom prichádzajú do nemocnice jeho tri deti, ktoré požiada, aby našli jeho staré sandále. S jeho želaním sa každý z nich vysporiada podľa svojich priorít. Posolstvom hry bolo, aby si každý uvedomil, čo je v živote dôležité. Aj prostredníctvom týchto predstavení sme sa mohli zamyslieť nad tým, ako môže byť sláva nudná, bohatstvo otupujúce a úspech pominuteľný, avšak, čo má v živote skutočný význam a zmysel, sú naše priateľstvá a dobré rodinné vzťahy.
Ďakujeme za tieto predstavenia Divadelnému centru z Martina a tešíme sa na ďalšie anglické hry.

  • 3-03-last-wish
  • 3-03-lazy-goat
  • Last wish
  • Lazy goat 2
  • Lazy goat